Sepet

Çevre Dostu Yelkencilik İçin 10 İpucu

Tutkulu denizciler olarak, onlarca yıldır dünyanın eşsiz yelken sahalarında en iyi yelken tatillerini tasarlıyoruz, dolayısıyla güzel destinasyonları, okyanusları, vahşi yaşamı ve toplulukları koruduğumuzdan ve karbon ayak izimizi en aza indirdiğimizden emin olmak istiyoruz.

Gezegenimizin okyanusu ve için sürdürülebilir bir geleceğin sağlanmasında hepimizin oynayacağı önemli bir rol var ve okyanuslarımızın tıpkı bizler gibi gelecek nesiller için keyifle kullanılabilmesini sağlamaya yardımcı olmak için atabileceğiniz adımlar var;

 

1- Yelkenler Fora, Yeşil Açıl!

Motoru Küçült Yelkencilik, seyahat etmenin en sürdürülebilir (ve nefes kesici!) yoludur, bu nedenle, mevcut koşullar uygunsa haydi! neyi bekliyorsunuz ana yelkeni çekin ve flokları açın!

 

 

2- Mümkün Oldukça Demirleme Topu Kullanın

Dikkatsizce demirlemek deniz tabanındaki bitkilere ve diğer deniz canlılarına zarar verebilir. Gelgit değişikliği nedeniyle teknenizin karaya oturmasını önlemek için yeterince derin suda demirlediğinizden emin olun. Mümkünse kuma veya çamura demir atın ve hassas ekosistemlerden kaçının.

 

 

3- Denize Yaşam Alanı Verin

Seyir halindeyken muhteşem masmavi sulardaki vahşi yaşamı tespit etmek, yelken açarken deneyimlenecek en keyifli şeylerden biridir.

Motorun altındayken yaban hayatına yaklaşırsanız yavaşlayın. Yaban hayatının beslendiği, dinlendiği veya ürediği sudaki veya kayalıklardaki, kumsallardaki ve kayalık çıkıntılardaki vahşi yaşamdan yaklaşık 100m/300ft’lik bir mesafeyi korumaya çalışın.

 

 

4- Elinizden Geldikçe Daha Az Karbon Ayak İzi Bırakın

Maviliklerde seyir halindeyken, herhangi bir çöpü gördüğünüzde toplayarak üzerimize düşeni yapmalıyız ve çöpü duyarlı bir şekilde attığımızdan emin olmalıyız, karbon ayak izi bırakmamak için zaman ayırın….

 

 

5- Denize Hiçbir Şey Atma

Hiç bir atığın denize atılmaması gerektiğini söylemeye gerek yok zaten ve aynı zamanda bu bir suçtur. Bunun yerine, karşılaşacağımız plastik parçalarını mümkün olduğunca çıkarmaya çalışın böylece hem hem deniz sularının temizlenmesine hem de denizdeki yaşama olan zararı azaltmakta deniz tutkunları olarak çorbada sizinde tuzunuz olsun.

 


6- Plastiğik Kullanımını En Aza İndirin

Tüketiciler olarak, ne kadar az plastik tüketirsek, bu ürünlerin ekonomik olarak o kadar az üretilebilir olduğu görülüyor. Mümkün olduğunda, geri dönüştürülebilen veya gübrelenebilen karton veya kağıt ürünleri seçin ve tek kullanımlık çatal bıçak veya plastik pipetlerden kaçının.

Tekrardan kullanılabilir bir şişe veya kupa seçin ve bu duyarlı ve gerekli davranışı yayarak güçlü bir deniz temizliği savunucusu ile örnek bir denizsever olmuş olacaksınız. İyilik adına yaptığınız her şeyi teşvik edin!

 

7- Çevre Dostu Ve Adil Ticaret Ürünleri Kullanın

Oneyacht olarak Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde rota tavsiyelerimiz sayesinde yelkenli kiralamayelkenli tatiliyelken okulu hizmetleri ile ideal muhteşem seyirlere ev sahipliği yapmaktayız.

Standart güneş kremleri ve kozmetikler genellikle deniz yaşamı için zararlı olabilecek bileşenler kullanır, bu nedenle yat kiralama sırasında çevre dostu alternatiflere dikkat edin…


8- Mümkün Olan Her Yerde Karadaki Tesisleri Kullanın

Teknede bir bekletme tankı olduğundan emin olun ve karadaki tesisleri kullanma imkanı olmadığında kullanın. Çevre dostu tuvalet temizleyicileri ve geri dönüştürülmüş tuvalet kağıdı kullanın.

9- Hızlıca Duş Alın Ve Mümkün Olduğunda Karaya Çıkın

Su tasarrufu yapmak ve kirliliği en aza indirmek için, hızlıca duş alalım.

 

19- Karadan Uzakta Boş Tanklar

Her ülkenin bununla ilgili farklı kuralları vardır, bu yüzden denize açılmadan önce kontrol ettiğinizden emin olun. Gece demirlediğiniz yere bağlı olarak yat limanı veya limandaki pompalama olanaklarını kullanabilirsiniz,

 

WhatsApp Bizimle iletişime geçin!