ONE YACHT
One Yacht Hakkında
Ekibimiz
Lokasyonlar
EĞİTİMLER
Uluslararası Yatçılık Eğitimleri
Online Eğitimler
Kurumsal Eğitimler
Yat Yarışı Eğitimleri
Uzmanlık Eğitimleri
Kendi Teknenizde Eğitim
Eğitim Takvimi
AKTİVİTELER
Kurumsal Aktiviteler
Gezi & Mil Kazanma
Yarış Aktiviteleri
TEKNE KİRALAMA
Charter Filomuz
Fiyat Listemiz
Rota Tavsiyeleri
Demir Yerleri
BİLGİLER
İpuçları
Denizcilik Kültürü
Eğitim Videoları
Denizcilik Terimleri
S.S.S
Blog
DUYURULAR
İLETİŞİM
Giriş Yap
Türkçe
Türkçe
English
Russian
Deutsch
French
Giriş Yap
Demir Yerleri
Fethiye Körfezi’nde, Kızılkuyruk Burnu hemen kuzeyinde, Göcek iç koylarından farklı olarak Kapıdağ Yarımadası’nda doğuya bakan iki koy. Liman 2 koya ayrılıyor.
Ağa Limanı
Türkiye'ye en yakın adalardan. Sakin. Bu sıralar insan kaçakçılığı için maalesef popüler bir yere dönüşmüş.
Agathonisi-Gaidaros
Koyun dibindeki iskelelerden, batı taraftakinde su ve elektrik bulmak mümkün.
Akbük
Doğudaki koy Kurucabük olarak da geçiyor. Batıdakine Çakıl deniyor.
Aktur-Kurucabük
Ege'nin en hoş en mütevazı marinalarından, oldukça iyi yönetiliyor.
Alaçatı
Kuzey Sporades takım adalarının en az popüler olanı.
Alonissos
Amorgos ince uzun batıdan doğuya 25-30 NM uzanan bir ada...
Amorgos
Her havaya kapalı. Kuzeyindeki adada yaşam yok. Sağlı sollu girişlerde çok sayıda balık çiftliğ mevcut, dikkat edilmesi önemli.
Archangelos
Port Augusta Arkhi'nin tek yerleşim yeri.
Arkhi
Marmara Adasının en doğu yerleşimlerinden. Asmalı köyü Marmara adasının şirin küçük yerleşimlerinden.
Asmalı
Behramkale'nin hemen altında küçük bir mendirek.
Assos
Ayvalık
Baba burnunda bir balıkçı barınağı, İçi geniş. Ege'den gelip kuzeye giderken denizi kollamak için uygun bir bekleme yeri.
Babakale
Koyun ismi Vira Demir’de Taşyaka olarak geçiyor. Rod Heikell ise Tomb Bay olarak belirtmiş. Navionics’te kuzeydeki Sıralıbük burası.
Bedri Rahmi
Hisarönünün cennet gibi koylarından biri Etrafı çam ağaçlarıyla süslü yarlarla çevrili, Datça yarımadasının içine doğru kıvrıla kıvrıla giren bir koy, oldukça uzun.
Bencik
Yüksek tepelerin içine derinlemesine giren bu koyda iskelesi olan bir de lokanta bulunuyor. Lokanta tarafından işletilen iskele T şeklinde, dış tarafı yüzer ponton. Kıyı tarafı çabuk sığlaşıyor, uygun su çekimi olmayan tekneler içeri girmemeli.
Boynuzbükü
Yeşilova körfezinin önemli yerleşimlerinden Mendireği var, girişi işaretli.
Bozburun
Bozcaada son zamanlarda popülerliği gittikçe artan bir sahil ilçesi.
Bozcaada
Burgazada'da mendirek yok. Sahildeki restoranlar, amatör yatçılara oldukça yakın davranıyorlar, bu yüzden özellikle haftasonları, kışın bile oldukça kalabalık.
Burgazada
Büyükada balıkçı barınağı Adada, uzun yıllardır hizmet veren ambülans teknesinin iskelesi burada olduğu için, onun adına hitaben Horoz adıyla biliniyor.
Büyükada
Kapıdağ yarımadası doğu kıyısı limanlarından Temiz bir balıkçı köyü. Tamamına yakını Selanik göçmeni.
Çakılköy
Heybeliada nın güneyinde, kuzeyli rüzgarlara kapalı, korunaklı bir koy. Hemen karşısında, Büyükada'da Yörükali ile beraber çok sayıda tekne, üstüste demirliyor.
Çam Limanı
Çanakkale şehir marinası Hemen yanında küçük kayıklar için balıkçı barınağı var.
Çanakkale
Çeşme
Çeşme yarımadasının hemen karşısında, oldukça büyük bir ada. Adını topraklarında bolca yetişen, ve sadece bu yöreye özgü sakızdan alıyor. Yetiştiği ağaçları her yerde görmek mümkün.
Chios-Sakız
Yerleşimi ve karadan ulaşımı olmayan, sahilde küçük bir iskelesi ve lokantası olan sakin bir koy.
Dirsek
Erdek şehrinin limanı. Oldukça geniş bir liman. Liman görevlisi yardımcı oluyor.
Erdek
Armutlu yarımadasının güneyinde, Bozburundan sonraki ilk güvenli barınak.
Fıstıklı
Etrafında gayet güzel ve her havaya uygun birçok koy olan bir balıkçı adası. Özellikle güneyi ve doğusundaki koylar melteme kapalı.
Fourni
Gelibolu coğrafi olarak Marmara denizinin bittiği Çanakkale boğazının başladığı yer.
Gelibolu
Farklı kaynaklarda Gemile olarak da söyleniyor. Gün boyunca günübirlikçi tekneler korkunç bir gürültü çıkartsa da gece bir anda huzurun çöktüğü, tarih içinde muhteşem bir nokta.
Gemiler Adası
Domuz Adası’nın hemen güneyinde her havaya kapalı, girişi oldukça dar, iyi hizmet veren bir lokanta ve iskelesinin olduğu bir koy. Karadan ulaşım yok.
Göbün
Gökliman
Koyun girişindeki yamaca yeni büyük, geceleri aydınlatılmış bir türk bayrağı direği dikilmiş. Gayet belirgin...
Gümüşlük
Güzel bir kumsal ve iskelesi mevcut. Açıktan gelirken hemen Batısındaki yüksek tepe sayesinde kolay ayırt ediliyor. Demir atıp kıçtankara olmak lazım.
Hayıt Bükü
Heybeliada'nın balıkçı barınağı. Girişte bir fenerle aydınlatılmış. Eski su iskelesi. Boru hattı döşenmeden önce, adaya kullanma suyu tankerle gelirdi.
Heybeliada
Değirmenbükü içinde batılı meltemlere kapalı bir koy. Yakındaki İngiliz ve Okluk için iyi bir alternatif. Demir iyi tutuyor, zemin müsait.
Hırsız Bükü
Kapıdağ yarımadasının kuzey batısında bir balıkçı kasabası şirin hoş bir kasaba, mütevazı
İlhanköy
Değirmenbükü içinde her havaya kapalı bir koy Adını 2.Dünya Savaşı sırasında, burada saklanan İngiliz savaş gemilerinden alıyor.
İngiliz Limanı
Ios adası ana limanı. Diğer bütün Siklad grubunda olduğu gibi Chora, yani ana şehir yukarda. Limana Ormos diyorlar, aslında Yunanca'da koy demek. Ciddi bir feribot-hydrofoil trafiği var.
Ios
Gökçeada'nın alternatif limanı. Asıl liman doğudaki Kuzu Limanı. Feribotun yanaştığı yer. Kaleköy'e birkaç sene önce yatçılar için daha uygun bir mendirek ve liman yapıldı.
Kaleköy
Kalimnos Yunanlılar arasında Yunanistan'a balıkçılığı öğreten yer olarak biliniyor.
Kalimnos
Lokantası bulunan güzel bir koydur. Koyun doğusundaki büyük olan adacığın her iki tarafından da giriş yapılabilir. Diğer ufak adacıklara yaklaşılmaması tavsiye edilir.
Karacaören
Gökova'daki önemli ikmal yerlerinden. Hakim rüzgar batılı meltemlere kapalı. Belediye iskelesi yaz kış birçok misafiri ağırlıyor. Elektrik-su bulmak mümkün.
Karacasöğüt
Longöz olarak da biliniyor Karanın içerisine doğru uzanan, her havaya kapalı bir koy.
Kargılı
Kea, lokal adla Tzia'nın giriş limanı.
Kea-Vourkhari
Yerleşim yok. Küçük Kikladların en doğuda olanı. Coğrafyası diğerlerine göre pek hoş değil, Rod Heikell "inhospitable" olarak değerlendirmiş.
Keros
Şirin bir köy ve demiryeri. Güneyli ve batılı rüzgarlara kapalı, dip kum, sahile kadar yaklaşıp, 3-4 metrelere demir atılabilir.
Kerveli
Kınalıada’nın barınağı oldukça sığ. 1 mt den fazla su çekeri olanlar için içine girmek tavsiye olunmaz.
Kınalıada
Kinaros
Kırkdilim
Eski adı Iasos. Güllük körfezinin dibinde sakin bir koy. Girişte suyun içinde taş, eski bir kule kalıntısı var.
Kıyıkışlacık
Hisarönü Körfezinin en güzel koylarından biridir. Adını içerisinde bulunan kocaman yemyeşil bir bahçeden alır. Doğası görmeye değer bir koydur.
Kocabahçe
Sarsala Koyu’nun hemen doğusunda, sahilde iskele ve restoranın olduğu bir koy. Karadan ulaşım yok, ancak karadan toprak yol ile ulaşım olan Sarsala Koyu’na restoranın botu veya piyadesi ile ulaşmak mümkün.
Küçük Sarsala
Atina'ya yakın olduğu için mi, en büyük deniz üslerinden birisinin çok yakınında olduğu için mi, yoksa içinde birçok politik mülteci kampı barındırdığı için mi bilinmez, Türk teknelerine ve türk sahiplerine oldukça kötü davranıyorlar.
Lavrion
Güney Ege'de yerleşim olmayan üçük bir ada Kiklad takımadalarına dahil, Kikladlar ve Dodacanese'ler arasında, her ikisine de eşit uzaklıkta (20-25 NM kadar) Kuzeyli rüzgarlara kapalı, güneyinde bir koy var.
Levitha
Limni dememek lazım zaten, çünlü Yunanistan'da Limni diye bir ada daha var gerçekten. Oldukça büyük askeri bir ada. Her yönüyle hissediliyor
Limnos
Yüz haneden oluşan küçük bir yerleşim, işaretli bir mendireği ve limanı mevcut. Girişinde fener mevcut, mendirek işaretli.
Lipsi
Sadun Boro’da Manastır Koyu olarak belirtilen, Göcek iç denizinin en güneybatı köşesi yaklaşık yarım deniz mili genişliğinde geniş bir koy. Güneydoğu tarafı Hamam olarak biliniyor. Güneybatı tarafı ise Kapı Koyu olarak biliniyor.
Manastır
Melteme kapalı, güneyli sert rüzgarlara açık, sessiz sakin bir ada. Yerleşim yok. Sahilde 3 tane taverna var, önlerinde tonozlar.
Marathi
Adanın limanı Şehir zeytinlikler arasında bir yamaca kurulmuş.
Marmara Adası limanı
Sakız adasının kuzeyinde, Kardamyla'nın limanı. Açıkdenizden girerken, üzerinde feneri olan bir adanın hemen güney-batısında kalıyor. Kuzeyli havalara açık bir koy.
Marmaro
Göbün ün hemen batısında, büyük motoryatlar ve yelkenliler için de rahat bir demirleme yeri.
Merdivenli Koy
Aslında Yunanca adı Lesvos olan adaya Türkçe ismini veren, en büyük şehri. Doğu Sporadeslerin başkenti. Üniversite var. Oldukça gelişmiş bir şehir.
Midilli
Bir balıkçı kasabasından çok sayfiye yeri havasında, küçük bir mendireği var.
Narlı-Gemlik
Nergis Yarımadası
Değirmen Bükünün içinde, her havaya kapalı bir küçük koy.
Okluk
Vira Demir’de Keçi Bükü olarak bilinen koyun aslında köyü. Köy deniz kenarında değil, Martı Marina veya diğer iskelelerden yarım saat yürüme mesafesinde.
Orhaniye
Mendireğin içi dar ve genelde hep kalabalık. Kuzeyli rüzgarlara ve melteme korunaklı, hemen açıkta bulunan ada mendireğin içini sert güneyli rüzgarlara karşı kısmen koruyor.
Palamutbükü
Kuzey Sakız'da küçük bir yerleşim. Girişindeki adayı geçtikten sonra balık çiftliği hemen göze çarpıyor.
Pantokios
Paşalimanının, Avşa ve Marmara adasının aksine fazlaca bir yerleşimi yok.
Paşalimanı adası
Dodecanese, bizdeki adıyla oniki adaların en büyüklerinden Büyük bir şehir merkezi var.
Patmos
Samos Adasının en büyük limanlarından Adını antik çağın meşhur matematikçisi Pisagor'dan alıyor, rivayete göre burada doğmuş.
Pithagarion
Midilli, Yunanlıların ifadesiyle Lesvos adasının güney sahilindeki en büyük yerleşim En büyük derken, büyükçe bir balıkçı köyü görünümünde.
Plomarion
Bodrum’a yakın Karaada’nın güneye açık melteme ve kuzeyli rüzgarlarına kapalı koyu. Ada’da yerleşim yok. Poyraz Limanı aslında yan yana iki küçük koydan oluşuyor. Doğudakine yakın bir kayalık mevcut.
Poyraz-Karaada
Küçük bir ada. Yazın nüfusu, turistler hariç 27 kişi. Kışın boş... Limana giriş kuzey taraftaki bir fenerle belirlenmiş, tam aksi tarafta, güneybatıda, sahilden 200 metre açıkta su üstüne çıkan bir döküntü var.
Pserimos
Rodos adası esas limanı Mandraki. Yelkenliler genelde buraya demirliyor. 4 mt dip, balçık. Ancak demir atmak oldukça riskli, dipte birçok tonoz halatı ve zinciri mevcut. Tur tekneleri de buraya bağlanıyor.
Rodos
Pithagarion'a çok yakın iyi hizmet veren korunaklı, temiz, hesaplı marina.
Samos Marina
Kleopatra Adası olarak da biliniyor. Rivayete göre Mısır Kraliçesine olan aşkından, Marcur Antonius buraya bu civarda hiçbir yerde olmayan özel bir kum getirtmiş, rüya gibi bir sahil yaratmış.
Sedir Adası
Son yıllarda moda yerli turist mekanlarından olan Selimiye, yaz aylarında oldukça kalabalık bir yerdir. Bayram vb. dönemlerde insan kalabalığı biraz bunaltıcı olabilir. Onun dışında güzel bir beldedir.
Selimiye
Kuzey Ege'nin ortasında deniz yüzeyinden 1900 metrelere çıkan dev bir kaya kitlesi, Ege'nin en yüksek adası... Üzeri sık ormanlar, şelaleler ile kaplı. Rivayete göre Poseidon Truva Savaşı'nı buradan izlemiş.
Semadirek
Ekincik koyuna girişte, saolda büyükçe koy. Yanındaki küçü semizceyle beraber iyi birer demirleme yeri Açıktan gelirken, burnu dönüp koyun içersine girince, iskelede kalan burna yakın geçilmemesi, açığında döküntü var.
Semizce
Serifos adasının limanı. Feribot koya girişte solda, büyük mendireğe yanaşıyor. Yatlar için ayrılmış iskele küçük, meltem kuzeyli estiğinde rüzgaraltında yer bulmak zor.
Serifos
Simi oldukça şirin bir Yunan Adası. Mütevazı olmasına rağmen hoş bir mimarisi var. Limanı dar ve hemen her zaman kalabalık. Ortası derin. Kıçtan kara yaparken 20 metrelere demir atmaya hazırlıklı olmak lazım.
Simi
Yerleşim olmayan sakin bir barınak Haydarpaşa mendireği yapılırken, taşocağı kurulmuş. O dönemde gemilerin yanaşması için kuzeyli rüzgarlara korunaklı bir mendirek inşa edilmiş.
Sivriada
Skiros adasının limanı. Linaria diye biliniyor. Diğer birçok batı ve güney Yunan adasında olduğu gibi liman küçük. Asıl büyük şehi, Chora, yukarda Korsanlardan korunmak için yapılmış.
Skiros
Koyun ismi Taşyaka ve Bedri Rahmi olarak da anılır. İçerisinde lokanta ve ona ait bir iskeleye sahip olan bir koydur.
Taşyaka
Tersane Adası içerisinde yer alan, her havaya kapalı bir koy. Girişi çok dar, içeri girdikçe genişliyor. Tam karşıda yaz kış hizmet veren bir restoran ve iskelesi var.
Tersane Koyu
Karadan ulaşımı olmayan bir koy. Etrafı yüksek yarlar ve çam ormanları ile çevrili etkileyici bir coğrafya. Denizi temiz, genelde çok yoğun bir kalabalık olmuyor.
Turunç Pınarı
Vathi Yunanca vadi demek... Kalimnos Adasının Bodrum'a bakan doğu kıyısında küçük, şirin bir koy. Sakin bir balıkçı ve süngerci köyü. Sahilde 2-3 tane taverna mevcut.
Vathi Kalimnos
Sifnos adasının ana limanının birkaç mil güneyinde sessiz sakin bir koy.
Vathi-Sifnos
Leros adasının en güneyi. Kuzeyli rüzgarlara kapalı derin bir koy. Girişte solda küçük bir balıkçı barınağı mevcut. Normalde içinde kalmak çok sevimli değil, sert Lodos havalarda alternatif olabilir.
Xerocampos
Bölgenin en meşhur demir yerlerinden biridir. Zeytinliada, Büyük Yassıca ve Kızılada olarak bilinen 3 büyük, birkaç küçük kayalıktan oluşan, Göcek merkeze yaklaşık 2-3 deniz mili güneyinde yer alan adalar topluluğudur.
Yassıca Adaları
Geniş, çoğu zaman sakin güzel bir koydur. Kıyıda taşlarla yapılmış büyük bir martı işareti olduğundan "Martı Koyu" olarak da anılır.
Yavansu
Büyükadanın popüler plajlarından Kuzeyli rüzgarlara kapalı. Yazın oldukça kalabalık, birçok yat için haftasonu popüler demirleme yeri. Sahilde birkaç tesis var.
Yörükali
Trilye, Türkçe adıyla Zeytinbağı Istanbul'a 30 mil uzaklıkta güzel bir haftasonu kaçamağı. Rivayete göre İznik konsülünden çıkıp, yürüyerek bu diyara gelmiş üç papaza hikayeleniyor.
Zeytinbağı
BİZE ULAŞIN
+90 212 351 9100
[email protected]